Viime kuussa kävimme Lahdessa Kärkkäisellä ja käteen sattui kolme erilaista kasvatuspurkkia. Yksi niistä oli kirsikkatomaatti, toinen mansikka ja kolmas chili. Aloin etsiä netistä tietoa chilin kasvatuksesta ja huomasin, että niitähän on kymmeniä, ellei satoja eri lajikkeita! Tähän asti olin tiennyt vain punaisesta chilistä, nagasta, jalapenosta ja habanerosta. Kiinnostuin ja innostuin lukemaan chilifoorumia tarkemmin.

Purkista kasvoi lopulta seitsemän tainta, jotka tällä hetkellä roikkuvat ikkunalla virityksessä, jossa pohjana on muovilaatikko ja naruina villalanka. Parempi ikkunalaatikko on tekeillä ja varmaan kuukauden päästä jo ikkunassa. Ehkä. Tarkemmasta lajikkeesta ei ole tietoa, mutta joku Capricum Annuum tuo on.

chilit%20005-normal.jpgchilit%20006-normal.jpg

Koska innostuin tosissani, pitihän chilejä alkaa kasvattamaan muitakin. Tänään tuli Fataliilta siemenpaketti, jonka tilasin viikko sitten. Tilasin aloittelijan paketin, joka sisälsi Aji Cristalia, Bolivian Rainbowia, Duke Pequinia ja Naga Morichia. Lisäksi tilasin Pink Habaneroa. Yllätyksekseni mukana tuli extrana sinapin, Pequanten ja Cheyennen siemeniä ja tarroja.

chilit%20020-normal.jpg

Tilasin jo pari viikkoa sitten toisesta kaupasta paketin Bhut Jolokian siemeniä. Paketti tuli sekin tänään. Jolokian seurana tuli Heart Throbin, Mini Minin ja PI260433:n siemeniä.

chilit%20021-normal.jpg

Vaikka nyt onkin jo melkein myöhäistä idätellä chilejä, koska podit eli hedelmät eivät välttämättä ehdi kypsyä, laitoin silti. Löysin jostain ohjeen idätyslauttaan ja pakkohan sitä oli kokeilla. Siis styroksipalan päälle talouspaperia ja sen päälle chilin siemenet.

chilit%20030-normal.jpg

Ihan kaikkia lajikkeita en laittanut itämään. Nyt odotellaan peukut pystyssä josko tuolta jotain nousisi.