Tänään mun piti tehdä kääretorttu ja teinkin pohjaosan sillä reseptillä. Löysin sitten jo aikoja sitten ostamani pursotinpussin ja päätin vähän testailla sitä. Tein siis kakun ihan sunnuntain kunniaksi. :)

1238329772_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lopputulos ei ole mikään kauhean kaunis, kuten kuvasta näkyy, mutta ihan syötävää kuitenkin. Tein tämän linnamaiseen muotoon (huomaa torni yläkulmassa), koska tyttäreni halusi prinsessakakun. Pursotukset eivät ihan onnistuneet, koska kerma ei ollut riittävän kovaa eikä tekniikka vielä ole oikein hallussa.

Ohje on Aura Liimataisen Parasta Kotiruokaa -kirjasta. Näin se pitäisi tehdä:

Kääretorttu

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

5 rkl hilloa

2 dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää varovasti jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 225 asteessa 6-8 minuuttia. Ripottele sokeria toisen leivinpaperin päälle ja kumoa pohja sen päälle. Levitä ensin hillo pohjan päälle ja sitten vaahdotettu kerma. Kääri rullaksi ja anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia.

Näin sen tein:

Kumottuani levyn leikkelin siitä kaksi samankokoista neliötä. Ylijääneet palat leikkelin pienemmiksi neliöiksi. Levitin ensimmäiselle neliölle hillon ja kermavaahdon ja nostin toisen päälle. Yhteen nurkkaan levitin hillon ja laitoin päälle pienemmän neliön. seuraavaan väliin kermavaahtoa, uusi neliö päälle ja sitä seuraavaan taas hilloa. Näin, kunnes neliöt loppuivat. Sen jälkeen levitin ensin tasaisen kerroksen kermavaahtoa sivuille ja päälle ja lopuksi koristelin pursottamalla tähtityllalla kuvioita.

Täytteenä käytin karviaishyytelöä ja se olikin mukavan raikasta.