Äiti antoi mulle ison purkin ruoanlaittojogurttia, josta osan käytin valkosipulikastikkeeseen. Loput jäivät yli ja päätin tehdä niistä kakkua. Löysinkin netistä kivan ohjeen Kyökkipiika Katin luota ja päätin hiukan muokata sitä.

Vadelma-jogurttikakku

5dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa

1 rkl vanilliinisokeria

3 dl ruokajogurttia

2 dl pakastevadelmia

2 munaa

200 g sulatettua voita

Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista alatasolla 175 asteessa n. 1 h 15 min.

Kakkua kannattaa todella paistaa noin pitkään. Otin Katin ohjeen mukaan kakun uunista 45 minuutin kohdalla, mutta se oli osittain raaka. Vasta sitten tajusin, että minähän laitoin vadelmat jäisinä taikinan sekaan ja se hidasti kypsymistä. Siksi kakulle kävi näin, kun yritin kumota sen.

Namia tästä tuli. Voisin tehdä toistekin.