Tein siis näitä aamupalaksi. Oli todella hyviä!

1236507416_sekalaista.jpg

Valmiiden pannareiden vieressä on anoppini tekemää mansikkahilloa, jota syötiin noiden kanssa. Kokeilin myös hunajaa, mutta tuo hillo oli parempaa.

Amerikkalaiset pannukakut

6 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
6 rkl sokeria
6 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 munaa
loraus ruokaöljyä

Aineet vatkataan taikinaksi ja annetaan seistä noin puolisen tuntia. Pannu lämmitetään keskilämpimäksi (asetuksella 4/6). Taikinaa kaadetaan keskelle pannua eikä sitä levitetä mitenkään. Liian isoja pannareita ei kannata tehdä ainakaan ensi alkuun. Kun kuplat taikinan pinnalla alkavat rikkoutua, käännetään ja annetaan toisen puolen paistua hetki. Valmiin pannarin pitäisi olla vaalean kultaisen värinen.

Tein sen virheen, että tein näitä isolla paistinpannulla, joten niitä ei tullut kuin viisi. Hyvin ne kuitenkin riittivät meidän 4-henkiselle perheelle, sillä yhden syötyään olin ihan ähkyssä.

Seuraavaksi ajattelin modailla reseptiä niin, että sekoitan taikinaan jotain hyvää, kuten marjoja tai suklaahippuja. Tämän kanssa voisi tajota tietenkin kaikkea namia, kuten suklaakastiketta (olen suklaa-addikti) tai muuta.