Löysin eilen kaupasta ihanan näköisiä kukkakaaleja ja päätin tehdä niistä gratiinia. En löytänyt netistä tai kirjoista sopivaa kastikkeen ohjetta, joten sovelsin oman.
Kukkakaaligratiini
2 pientä kukkakaalta
1 tl vettä
suolaa
kastike:
2 rkl Flora Culinesseä
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kaalin keitinvettä
2 dl Flora Ruokaa tai kermaa
2 dl juustoraastetta
suolaa ja rouhittua mustapippuria
päälle:
2 dl juustoraastetta
Pilko kukkakaalit n. neljään osaan ja poista kova kanta. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuuttia. Siivilöi ja ota vettä talteen. Kuumenna rasva paistinpannulla ja sekota siihen vehnäjauhot. Anna kuplia hetki ja lisää sitten vesi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Ota pois levyltä ja lisää juustoraaste. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Kaada kukkakaalit vuokaan ja kastike kukkakaalin päälle. Ripottele päälle vielä juustoraaste ja paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Tästä tuli todella hyvää. Noin kolmasosa katosi samantien suuhuni, vaikka normaaliannoksena tästä riittää lisukkeeksi neljälle.
Kommentit