Pidän sinihomejuustosta. Ja tällä en tarkoita mitään Pirkan halpista, vaan Aura-juustoa. Oon testaillut useampia sinihomejuustoja noista halpisversioista aina lähi-Citymarketin kalliimpiin laatuihin saakka ja edelleen on Aura-juusto mun valinta. Se perusversio siis, ei se kauemmin kypsynyt. Pirkkaa en tunge enää edes pitsaan, vaan maksan mieluummin enemmän paremmasta mausta.

Myönnettäköön, ettei tuolla meidän Citymarketissa ole kunnon juustotiskiä ja välillä tulee jopa ikävä Launeen Citymarkettia ja sen valikoimia. Vielä parempi olisi ihan aito juustokauppa, mutta enpä tiedä onko sellasia edes tässä maassa, tällasista keskisuurista kaupungeista puhumattakaan.

Tasan kerran olen syönyt Aura-juustoa parempaa sinihomejuustoa. Sitä tarjosi ystäväni isä ja se oli taivaallista! Sitä vaan ei saanut silloin 5 vuotta sitten Suomesta enkä tiedä saako vieläkään. Se oli tuotu Saksasta ja oli hiukan makeampi kuin Aura-juusto. Jos joku tietää mitä laatua tarkotan ja vieläpä tietää mistä sitä saa, ottaisin tiedon mielelläni vastaan. Taitaapa vaan nuo kriteerit olla hiukan hatarat! :D