Eilen tuli leipomishimo, mutta kaapissa ei juurikaan ollut aineksia. Grahamjauhoja löytyi ja kaurahiutaleita, mutta muita jauhoja ei löytynyt. Niinpä kaivoin netistä esiin grahamleivän ohjeen. Alkuperäinen ohje oli tämä:
6 dl vettä
30 g hiivaa
6 g suolaa
500 g grahamjauhoja
Noh, minähän en osaa tehdä ikinä ohjeen mukaan. Modasin ohjetta aikas paljonkin ja lopulta siitä tuli tällainen:
7 dl vettä
35 g hiivaa
10 g suolaa
600 g grahamjauhoja
2 dl porkkanaraastetta
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl öljyä
Sekoita ainekset taikinaksi ja anna kohota n. tunti. Vaivaa taikinaa ja jos se on liian löysää, sekoita siihen vielä lisää grahamjauhoja. Leivo taikinasta pari leipää tai sämpylöitä. Paista leipää 225 asteessa 25 minuuttia. Paista sämpylöitä 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Leivästä tuli oikeastaan aika hyvää. Joku kommentoi tuota perusohjeella tehtyä, että se maistui kuivalta. Tämä ei ollut kuivaa. Lopputulos oli mureaa, mehevää ja maukasta.
Kommentit