Eilen tuli leipomishimo, mutta kaapissa ei juurikaan ollut aineksia. Grahamjauhoja löytyi ja kaurahiutaleita, mutta muita jauhoja ei löytynyt. Niinpä kaivoin netistä esiin grahamleivän ohjeen. Alkuperäinen ohje oli tämä:

6 dl vettä

30 g hiivaa

6 g suolaa

500 g grahamjauhoja

Noh, minähän en osaa tehdä ikinä ohjeen mukaan. Modasin ohjetta aikas paljonkin ja lopulta siitä tuli tällainen:

7 dl vettä

35 g hiivaa

10 g suolaa

600 g grahamjauhoja

2 dl porkkanaraastetta

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl öljyä

Sekoita ainekset taikinaksi ja anna kohota n. tunti. Vaivaa taikinaa ja jos se on liian löysää, sekoita siihen vielä lisää grahamjauhoja. Leivo taikinasta pari leipää tai sämpylöitä. Paista leipää 225 asteessa 25 minuuttia. Paista sämpylöitä 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Leivästä tuli oikeastaan aika hyvää. Joku kommentoi tuota perusohjeella tehtyä, että se maistui kuivalta. Tämä ei ollut kuivaa. Lopputulos oli mureaa, mehevää ja maukasta.