Tiedättekö ne päivät, jolloin kaikki menee päin honkia?

No, mulla on taas tänään sellanen päivä. Töissä meni päin puita, mureketta tehdessä huomasin unohtaneeni ostaa korppujauhoja ja niin edelleen.

Joskus niistä kämmeistä voi tulla jotain hyvääkin, kuten seuraavassa.

Alotin tekemään suklaavadelmamuffinsseja. Otin omasta mielestäni kaikki aineet pöydälle ja tarkistin, että niitä on tarpeeks. Rupesin vatkaamaan rasvaa ja sokeria vaahdoksi, kun tuli välähdys. Tajusin, että hetkinen, jotain puuttuu. Kävin kaikki läpi ja huomasin, etten ollut tarkistanut jauhopussia, joka meinas loppua jo viime leivontakerralla. Noh, kurkistin sisään ja sitten se iski. Kämmiaavistus. Oli ihan pakko kaataa vielä ne jauhot mittaan, mutta ei sekään auttanut. Mitenkään ei 1½ desistä tule 4½ desiä. Pääsi siinä muutama kirosana, kunnes hokasin sen. Näistähän voi tehdä keksejä! Eikä mitä tahansa keksejä vaan kaurakeksejä! Mutta entäs noi pirun vadelmat, jotka on jo sulaneita eikä niitä enää voi pakastaa. Sekaan vaan! Niin ne sitten syntyi.

Outin suklaavadelmakaurakeksit

200 g margariinia

2½ dl sokeria

1 muna

½ dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1½ dl vehnäjauhoja

3 dl kaurahiutaleita

½ dl maitoa

300 g vadelmia

Sekoita rasva ja sokeri. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi kasoiksi pellille ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä paistoalustallaan, koska hajoavat helposti.

1244300647_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuli muuten todella hyviä! Jos tykkää noista suklaavadelmamuffineista, niin varmasti tykkää näistäkin. Nam!