Viikonloppuna käytiin perheen kanssa mun äidin luona ja siellä tuli lähdettyä metsään. Oli muuten paljon suppilovahveroita. Käveltiin polkua pitkin, niin ihan vieressä oli kasa suppilovahveroita ja siitä eteenpäin niitä oli mättäissä siellä täällä. Tunti siellä metsässä oltiin ja saatiin 10 litraa suppilovahveroita ja yksi ainut kanttarelli. :D

Niistä suurimman osan laitoin pakkaseen. Kun pakastan noita suppilovahveroita, paistan ne ensin. Siis, putsaan, pilkon ja heitän pannulle silputun sipulin ja voin kanssa. Siinä sitten hauduttelen, kunnes neste on hävinnyt ja sitten lykin pakasterasioihin. Suolaa voi heittää maun mukaan perään, mutta mä en ainakaan tähän satsiin laittanu. Lopuista tein kastiketta. Siis tuohon paistokseen heitin ruokakermaa, suolaa ja maustepippuria ja annoin hautua viitisen minuuttia. Aivan mahtavaa. Siihen vielä keitetyt perunat, niin eipä sitä muuta tarvita. Jos tuota jää yli, niin ruisleivän päällä se on myöskin herkkua.

Kuvia en sitten tajunnu ottaa metsästä enkä sienistä ennen enkä jälkeen paistamisen. Nyt ne sitten on tuolla pakastimessa enkä viitsi niitä sieltä kaivaa. Mietiskelin tässä vaan, että kun tuon tyttären synttärit on parin viikon päästä, niin niihin voisin sitten tehdä sienipiirakkaa.