Ohjeen keksasin omasta päästä syödessäni kinkkuhyrriä ystävän luona.
Pitsahyrrät (n. 20 kpl)
Pohja:
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 dl silputtua purjoa
1 paprika
100 g kinkkusuikaleita
100 g salamisuikaleita
30 g sinihomejuustoa
2 rkl ketsuppia
100 g juustoraastetta
Tee ensin pohja eli sekoita aineet keskenään taikinaksi, vaivaa ja anna kohota. Kun taikina on kohonnut, tee siitä pari senttiä paksu levy ja levitä päälle ketsuppi niin, että yhteen reunaan jää tyhjä tila. Levitä ketsupin päälle muut täytteet juustoraastetta lukuunottamatta. Rullaa levy niin, että tyhjä reuna jää viimeiseksi. Leikkaa rullasta parin sentin palasia, jotka käännetään kyljelleen. Laita niiden päälle juustoraaste ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Näistä tuli hyviä, meni kaupaksi heti. Sisältöä voi tietysti vaihdella oman maun mukaan.
Kommentit