Tänä vuonna olen vähän jäljessä. Yleensähä mulla on jo tässä vaiheessa ollut puolet joulukorteista valmiina ja osa lahjoistakin ostettu. Tänä vuonna ei. Pari lahjaa olen ostanut, mutta ensimmäistäkään korttia en ole saanut aikaan. En taida saadakaan.

Joulukoristeista sen sijaan innostuin. Ajattelin, että olisi hyvä idea tiettyjen sukulaisten kohdalla yhdistää lahja ja kortti. Niinpä ostin jo viime keväänä Käsityökorin alennusmyynnistä paketin, joka sisälsi neljä erilaista, plastic canvasille kirjottavaa tonttua. Plastic canvas eli muovikanvas on nimensä mukaan ohutta muovia, johon on tehty reikiä kirjomista varten. Muovikanvaksen etu tavalliseen aidakankaaseen verrattuna on sen vähäinen taipuvuus. Siksi siitä saa kauniita kuusenkoristeita.

Tämä ensimmäinen tonttu on ollut valmiina jo pari kuukautta, mutta koska halusin aiemmin kuvata kaikki neljä tonttu kerralla, olen odotellut että saisin ne muutkin valmiiksi. Turha toivo. Toinen tonttu ei ole vielä edes puolessa välissä. Luovuin siis suunnitelmasta ja esittelen nyt:

Vuoden ensimmäinen joulukäsityö! Korkeutta kaverilla on n. 10 senttiä ja leveyttä seitsemisen senttiä. Yläreunaan pujotan vielä nauhan ja sitten se on valmis.