Tätä tehtiin mieheni 30-vuotispäiville. Ohje on Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä.
Täytetty porsaan ulkofile
1 kg:n painoinen porsaan maustamaton ulkofile
1 sitruuna
1 nippu persiljaa
2 valkosipulin kynttä
1 dl parmesaaniraastetta
½ dl öljyä
sipaus suolaa ja pippuria
lankaa sitomiseen ja foliota
Pese ja raasta sitruunan kuori. Hienonna persilja ja valkosipuli karkeaksi. Laita sitruuna, persilja ja valkosipuli mortteliin ja hiero keskenään, kunnes niistä irtoaa vähän nestettä. Sekoita joukkoon juusto ja öljy. mausta suolalla ja pippurilla.
Halkaise file pituussuunnassa lähes pohjaan saakka ja käännä lieve sivuun. Leikkaa auki liepeen alta niin, että muodostuu tasainen levy. Levitä levylle täyte ja kääri rullaksi. Sido file puuvillalangalla ja mausta pinta suolalla. Kääri file folioon ja paista uunissa 125 asteessa n. 40 minuuttia.
Kommentit