Tätä tehtiin mieheni 30-vuotispäiville. Ohje on Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä.

1246107364_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytetty porsaan ulkofile

1 kg:n painoinen porsaan maustamaton ulkofile

1 sitruuna

1 nippu persiljaa

2 valkosipulin kynttä

1 dl parmesaaniraastetta

½ dl öljyä

sipaus suolaa ja pippuria

lankaa sitomiseen ja foliota

Pese ja raasta sitruunan kuori. Hienonna persilja ja valkosipuli karkeaksi. Laita sitruuna, persilja ja valkosipuli mortteliin ja hiero keskenään, kunnes niistä irtoaa vähän nestettä. Sekoita joukkoon juusto ja öljy. mausta suolalla ja pippurilla.

Halkaise file pituussuunnassa lähes pohjaan saakka ja käännä lieve sivuun. Leikkaa auki liepeen alta niin, että muodostuu tasainen levy. Levitä levylle täyte ja kääri rullaksi. Sido file puuvillalangalla ja mausta pinta suolalla. Kääri file folioon ja paista uunissa 125 asteessa n. 40 minuuttia.