Ostin jo puolisen vuotta sitten Blue Dragonin Sushi Meal Kitin. Se sisältää nori-merilevämattoa, sushiriisiä, riisiviinietikkaa, japanilaista soijakastiketta, wasabitahnaa ja bambumaton eli lähes kaiken, mitä sushin tekemiseen tarvitaan. Lisäksi paketissa on ohjelehtinen ja syömäpuikot.

Viime viikonloppuna innostuin sitten vihdoin kokeilemaan. Paketin lisäksi ostin katkarapuja, kurkkua, majoneesia, lämminsavulohta ja avokadoa.

Ohjeet otin ohjelehtisestä.

Sushi

Ensin keitetään riisi. Paketin riisi tuli valmiissa keittopusseissa, jotka vain laitettiin suolalla maustettuun veteen ja keitettiin 20 minuuttia. Sitten riisi valutettiin ja otettiin pois pusseista. Riisiin sekoitettiin viinietikka ja annettiin jäähtyä.

Seuraavaksi oli aika leikkiä ruoalla eli täyttää rullat.

Katkarapurullat:

2 rkl majoneesia

2 dl katkarapuja

½ avokado suikaleina

 

Lohi-kurkkurullat:

100 g savulohta

5 cm kurkkua ohuiksi tikuiksi leikattuina

 

Otetaan arkki merilevää ja asetetaan bambumaton päälle. Keskelle asetetaan riisiä, joka levitetään niin, että matolle tulee noin 1½ sentin tasainen kerros riisiä lukuunottamatta yhtä reunaa. Yhteen reunaan jätetään noin parin sentin tyhjä tila. Riisin keskelle asetetaan viivaksi jompaakumpaa täytettä ja koko homma kääritään maton avulla rullaksi. Paljaan reunan tulisi olla viimeiseksi näkyvillä. Reuna kostutetaan vedellä ja liimataan näin kiinni rullaan. Rulla leikataan 7 palaksi.

Viimeiseksi sekoitetaan wasabi ja soijakastike ja ateria on valmis!

1275575940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse en suoraan sanottuna pitänyt tästä. Merilevä haisi mielestäni aivan kalanruoalta eikä makukaan ollut suuhuni sopiva. Mutta jos pitää kalasta, on tämä varmasti kokeilemisen arvoinen elämys. :)