Tällaisia tänään jälkkäriksi.
Korvapuustit
2½ dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6½ dl vehnäjauhoja
100 g Flora Culinessea
Väliin:
75 g margariinia
3 tl kanelia
4 rkl sokeria
1 kananmuna voiteluun
Lämmitä maito 45-asteiseksi ja vatkaa sen joukkoon suola, sokeri, muna, hiiva ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaa samalla. Lisää lopuksi Flora ja vaivaa vielä hetki. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kaulitse taikinasta kaksi samankokoista levyä ja levitä päälle täyteaineet. Kieritä levyt pötköiksi ja leikkaa siitä kolmion muotoisia paloja. Nosta kolmiot pitkälle ehjälle kyljelleen ja paina korvapuustin muotoon. Anna kohota leivinliinan alla vielä n. 15 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele halutessassi päälle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.
Kommentit