Eilen kävin kirjastosta ja lainasin muutaman keittokirjan. Tänään kirjottelin noita ohjeita ylös ja joku päivä kokeilenkin niitä.

Ensimmäinen kirja on Inkerin Keittiö, joka kertoo Inkerin alueen ruokaperinteistä. Aikas samalta näyttää kuin nuo Karjalan alueen ruokaperinteet. Hyvin paljon tuttuja, mummon tekemiä ruokia tuli vastaan. Siitä en ottanut yhtään ohjetta ylös.

Toinen kirja on Viisi Aasialaista Keittiötä, joka nimensä mukaan kertoo viidestä aasialaisesta keittiöstä. Ne ovat kiinalainen, korealainen, japanilainen, vietnamilainen ja thaimaalainen keittiö. Siitä otin ylös kuusi reseptiä, yhden keiton ja loput kastikkeita. Hauskimmalta kuulosti Rokonarpisen vanhan tädin tofu. :D

Kolmas kirja on Löytöretki Kiinan Keittiöihin. Se on kuinka ollakaan kirja kiinalaisista ruokaperinteistä. Siitä otin ylös viisi reseptiä, joista osaa olen kokeillut jo joskus aikoja sitten. Kevätkääryleet ja Nautaa osterikastikkeessa ovat tuttuja ja nuo muut vain kuulostivat hyviltä ja kohtalaisen helpoilta. Pekinginankan reseptiä en jaksanut ottaa ylös, näytti niin suuritöiseltä.

Neljäs kirja on Unkarilaisten Vieraana, joka siis kertoo unkarilaisesta ruoasta ja viinistä. Sen olen vasta selannut läpi enkä ottanut siitä yhtään reseptiä, vielä. Siinä ei ole kuvia, joka kuitenkin on mulle tärkeä asia kun luen keittokirjaa. Tuntuu tylsältä jos ei nää miltä ruoan pitäisi valmiina näyttää. Tosin, joskus kuvat voivat masentaa, kun ei annoksesta yrityksistä huolimatta saa saman näköistä kuin kuvassa...

Tänään myöhemmin teen kyllä ruokaa, mutta se on resepti, jota oon tehny kauan. Laitan sen tännekkin ja kuvankin kunhan ehdin. Ajattelin myös kokeilla toista mutakakkureseptiä.