Tällaista jälkiruoaksi:
Karviaispiirakka marenkikuorrutuksella
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
100 g voita
Väliin:
Karviaishyytelöä tai -hilloa noin 2 dl
Päälle:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
Nypi pohjan aineet taikinaksi ja levitä piirakkavuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää eli kunnes voit kääntää kulhon ympäri ilman että vaahto putoaa pois. Levitä pohjalle ensin karviaishillo ja sitten marenki. Laita uuniin vielä 5 minuutiksi.
Tää resepti on ihan sovellus, en löytänyt tällaista mistään. Nyt kun vaan vielä keksis mitä tehdä noille ylijääneille keltuaisille...
Kommentit