Resepti sovellettu useasta eri reseptistä.
Kaalilaatikko
2 kg:n valkokaali
½ l vettä
750 g jauhelihaa
2 dl riisiä
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
2 rkl tummaa siirappia
1 tl timjamia
1 tl meiramia
½ tl maustepippuria
½ tl mustapippuria
Leikkaa kaali noin sentti x sentti paloiksi. Laita suureen kattilaan ja hauduta veden ja lihaliemikuution kanssa, kunnes se on puolikypsää. Ruskista jauheliha ja sipuli ja keitä riisi. Lisää jauhelihan sekaan mausteet. Siivilöi kaalista neste pois ja ota se talteen. Voitele iso uunivuoka ja lado siihen ensin puolet kaalista, sitten riisi ja jauheliha ja lopuksi loput kaalista. Kaada päälle kaalin keitinvesi. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. tunti.
Kommentit