Ollaan tekemässä pientä pintaremppaa nyt-meillä-vuokralla,ehkä-tuleva-oma taloon ja käytiin Lahdessa Kärkkäisellä. Kerrankin pääsen kiittelemään rautaosaston myyjää.

Tarkoituksena on siis rempata yksi huone mahdollisimman halvalla lattiasta kattoon niin, että saa tupakan käryn pois ja maalata toinen ihan vain huvin vuoksi. Katseltiin ensin seinälevyjä, kunnes myyjä tuli kyselemään mitä kaipaamme. Kerroimme, että pitäisi saada tervat pois seinistä ja myyjä tokaisi siihen, että meinataanko ihan kunnolla vai vaan kevyesti? Kevyestihän me, kun ei tuo vielä oma ole. Myyjä sitten kertoi eristemaalista, joka blokkaa käryt seinän sisään. Hinnaksi tulisi noin kolmannes levytyksen hinnasta. Hienoa. Päätimme vetäytyä miettimään ja tulla parin päivän päästä matkalla talolle ostamaan tarvikkeet.

Keskiviikkona ajelimme talolle päin ja pysähdyimme Kärkkäisellä. Myyjä tuli tiskin takaa heti meidät huomattuaan ja kyseli mihin päädyimme. Ostimme pari purkkia eristemaalia, tavallista seinämaalia ja laminaattia. Myyjä selitti hyvin, millä minkäkin pohjan voi sävyttää. Poika haluaa oman huoneensa seinään tehosteväriksi kiiltävän mustaa ja koska muut ostamamme maalit tehtiin himmeään pohjaan, varmisti myyjä haluammeko mustankin himmeään, jolloin siitä ei tulisi kiiltävää vai tehdäänkö kiiltävään pohjaan. Laminaatit olivat tarjouksessa, mutta silti myyjä pudotti hintaa vielä muutamalla kympillä. Loppusumma tippui yli kuudesta sadasta 550 euroon. Myyjä vei ostoksemme kaksilla kärryillä lastausovelle, josta voisimme noutaa ne kuittia vastaan.

Muistimme vielä puolessa välissä matkalla kassalle, että lastenhuoneeseen tarvitsee lisäpatterin ja käännyimme ympäri. Myyjä auttoi sopivan etsimisessä ja pudotti senkin hintaa pari euroa. Myyjä lupasi toimittaa senkin valmiiksi lastausovelle. Haimme vielä muitakin ostoksia toiselta osastolta ja siellä myyjä jälleen sattui vastaan ja pahoitteli vieneensä meiltä kärryt, joihin maalit oli kerätty.

Jos tästä tulee oma talo, niin varmasti haen tarvikkeita tuolta myöhemminkin. Sattui kohdalle todella mukava myyjä, joka antoi hyvää ja osaavaa palvelua.