Ohje on Parasta Kotiruokaa -kirjasta, mutta muokkasin sen maidottomaksi.

Maidottomat karjalanpiirakat (16 kpl)

Täyte:

3 dl vettä

1,5 dl puuroriisiä

6 dl soijamaitoa

1 tl suolaa

1 rkl margariinia

Kuori:

1 dl kylmää vettä

1 tl suolaa

1½ dl ruisjauhoja

1½ dl vehnäjauhoja

1 rkl sulatettua margariinia

Päälle:

50 g sulatettua margariinia

Koska tästä on tarkoitus tulla maidotonta, on margariininkin oltava maidotonta, kuten sinistä Keijua.

Tee ensin täyte: Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Anna kiehua n. 10 minuuttia ja lisää maito. Keitä pienellä lämmöllä, kunnes puuro on kypsää. Lisää puuroon margariini ja mausta suolalla.

Sekoita kylmään veteen suola, jauhot ja rasva. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja. Tee taikinasta tanko ja jaa se 16 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kaulitse ohuiksi. Laita valmiit kuoret lautaselle ja ripottele kuorten väliin ruisjauhoja.

Poista jauhot kuoren päältä ja levitä keskelle täytettä. Nosta reunat täytteen päälle ja rypytä etusormilla. Laita valmiit piirakat pellille ja paista 275 asteessa 15-20 minuuttia. Voitele sulatetulla margariinilla heti uunista tultua ja laita päällekäin leivinliinan alle pehmenemään.