Tämä resepti on itse asiassa sovellus aiemmin tekemästäni omenatortusta. Omasta mielestäni tästä tuli tosi hyvää eivätkä muutkaan mausta valittaneet.
Raparperipiirakka (uunipellillinen)
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
1 l raparperia paloiteltuna
3 rkl sokeria
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää seos muna-sokeriseokseen kaapimella nostellen. Lisää vielä jäähtynyt margariini ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinan päälle raparperipalat ja niiden päälle sokeri. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Koska raparperissa on oksaalihappoa, kannattaa se tarjota jonkun kalsiumpitoisen kanssa. Meillä piirakka syödään aina lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. :)
Kommentit