Muistelen mummoni tehneen ranskalaisia vohveleita juhliin. Törmäsin tähän ohjeeseen Valion sivuilla ja pakkohan sitä oli kokeilla. Muokkasinkin sitä hieman, vaihdoin murukahvin oikeaan kahviin ja maizenan perunajauhoon.
Ranskalaiset vohvelit
200 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
6 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 dl kermaa
1 dl vahvaa kahvia
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
75 g voita
2 tl vaniljasokeria
Nypi huoneenlämpöinen voi vehnäjauhojen ja veden sekaan. Kauli taikinasta kaksi levyä, jotka ovat n. 3 milliä paksuja. Leikkaa levyistä n. 3x3-senttisiä keksejä ja paista uunissa 220 asteessa n. 7 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Varoitus: palavat herkästi.
Sekoita kattilassa kerma, kahvi, sokeri ja perunajauho. Lämmitä, kunnes seos pulpahtaa ja sekoita loput aineet sekaan. Levitä täytettä kahden keksin väliin ja paina keksit varovasti yhteen.
maanantai, 19. marraskuu 2012
Kommentit