Muistelen mummoni tehneen ranskalaisia vohveleita juhliin. Törmäsin tähän ohjeeseen Valion sivuilla ja pakkohan sitä oli kokeilla. Muokkasinkin sitä hieman, vaihdoin murukahvin oikeaan kahviin ja maizenan perunajauhoon.

Ranskalaiset vohvelit

200 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
6 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 dl kermaa
1 dl vahvaa kahvia
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
75 g voita
2 tl vaniljasokeria

Nypi huoneenlämpöinen voi vehnäjauhojen ja veden sekaan. Kauli taikinasta kaksi levyä, jotka ovat n. 3 milliä paksuja. Leikkaa levyistä n. 3x3-senttisiä keksejä ja paista uunissa 220 asteessa n. 7 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Varoitus: palavat herkästi.
Sekoita kattilassa kerma, kahvi, sokeri ja perunajauho. Lämmitä, kunnes seos pulpahtaa ja sekoita loput aineet sekaan. Levitä täytettä kahden keksin väliin ja paina keksit varovasti yhteen.