En oikeastaan koskaan käytä punajuurta. Tänään sitten tuo Kokkini toi kotiin punajuuripussin, mutta käytti siitä juuressoseeseen vain yhden ainoan. Niinpä niitä jäi yli ja aloin etsiskellä netin syövereistä mitä punajuuresta voi oikein tehdä. Törmäsin sitten tähän reseptiin ja kuten kunnon suklaa-addiktin, pakkohan sitä oli kokeilla. Kokeilu suoritettiin erittäin epäillen. Miten muka punajuuri voi sopia suklaaseen ja omenahilloon?

Punajuuri-suklaakakku

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 rkl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl vanilliinisokeria

2 dl vehnäjauhoja

3 dl raastettua punajuurta

100 g taloussuklaata

1 dl öljyä

1 dl omenahilloa

Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele muna-sokeriseokseen. Kääntele sekaan sula suklaa, punajuuriraaste, öljy ja omenahillo. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 40 minuuttia 175 asteessa.

Lopputulos tässä:

1319398173_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tulos oli hyvää. Omena tai punajuuri eivät juurikaan maistuneet, vaan tätä olisi helposti voinut luulla ihan pelkäksi suklaakakuksi. Meillä tämä meni neljään pekkaan saman tien vaniljajäätelön kanssa.

Silti, aina voi parantaa. Seuraavaksi ajattelin vaihtaa omenahillon rahkaan tai kermaviiliin ja katsoa mitä se tekee lopputulokselle.