Olen joskus tehnyt kinkku-juustosarvia, mutta ihan oikeat juustosarvet olivat vielä tekemättä. Kukkakaaligratiinista jäi kuitenkin yli juustoa, niin päätin kokeilla. Ohjeen löysin Pirkan Parhaasta keittokirjasta, jota muokkasin kuitenkin hieman eli vaihdoin maidon veteen ja tuorehiivan kuivahiivaan.
Juustosarvet
7½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g margariinia
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
200 g emmental-mozzarella-juustoraastetta
1 kananmuna
Sekoita suola vehnäjauhoihin. Nypi sekaan rasva ja kuivahiiva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli levyksi. Leikkaa levystä kolmioita. Jaa juustoraaste kolmioiden päälle ja rullaa sarviksi. Laita liinan alle kohoamaan n. puoleksi tunniksi. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.
Näistäkin tuli hyviä. Yhteensä tästä satsista tuli pellillinen eli 12 kpl.
Kommentit