Resepti sovellettu useasta eri reseptistä.

1252586180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaalilaatikko

2 kg:n valkokaali

½ l vettä

750 g jauhelihaa

2 dl riisiä

1 sipuli

1 lihaliemikuutio

2 rkl tummaa siirappia

1 tl timjamia

1 tl meiramia

½ tl maustepippuria

½ tl mustapippuria

Leikkaa kaali noin sentti x sentti paloiksi. Laita suureen kattilaan ja hauduta veden ja lihaliemikuution kanssa, kunnes se on puolikypsää. Ruskista jauheliha ja sipuli ja keitä riisi. Lisää jauhelihan sekaan mausteet. Siivilöi kaalista neste pois ja ota se talteen. Voitele iso uunivuoka ja lado siihen ensin puolet kaalista, sitten riisi ja jauheliha ja lopuksi loput kaalista. Kaada päälle kaalin keitinvesi. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. tunti.