Hiukan epäonnistunut kaveri tästä tuli...

1237291367_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näin sen tein:

Mustaherukkasuklaakakku


Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 dl sokeria

2 dl laktoositonta maitoa

2 rkl rypsiöljyä

½ dl kaakaojauhetta

 

Täyte:

5 dl mustaherukoita

1 dl vettä

1 rkl sokeria

9 liivatelehtä

Päälle kaakaojauhetta

Vatkaa pohjan ainekset taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Ota esiin 24-senttinen irtopohjavuoka ja leikkaa taikinasta vuoan muotoinen ympyrä. Leikkaa taikinasta sopivia palasia ja täytä niillä vuoan pohja. 

Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Kaada kasariin mustaherukat, vesi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja muussaa osa mustaherukoista. Lisää liivatelehdet ja ota seos pois levyltä. Anna vähän jäähtyä ja kaada puolet seoksesta vuokaan. Laita päälle pohjalevy ja kaada loput seoksesta levyn päälle. Laita kylmään jäähtymään ja anna seistä n. 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja ripottele päälle vielä kaakaojauhoa.

Näin se olisi kannattanut tehdä:

Tuplaa täytteessä määrät ja lisää vielä paljon sokeria. Kun olet ensimmäisen kerroksen kaatanut mustaherukkaa, anna kakun hyytyä n. 4 tuntia. Lisää vasta sitten toinen pohja ja tee uusi satsi mustaherukkaa sen päälle. Anna taas hyytyä vaikka yön yli tms. Näin tästäkin saataisiin kaunis ja paremman makuinen.

Nyt tästä tuli hiukan turhan kirpeä (voi kyllä olla, että joku muu pitäisi, minä makean ystävänä en pidä) ja todella ruma.