Tällaista ruokana tänään.
Jauhelihapitsa
Pohja:
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä
Täyte:
700 g jauhelihaa
1 prk chilimaustettua tomaattimurskaa
1 prk valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
4 rkl pizzamaustetta
2 rkl grillausmaustetta
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
2 isoa tomaattia
500 g juustoraastetta
Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää jauhot, suola ja öljy veteen ja vaivaa taikinasta pallo. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
Ruskista jauheliha pannulla ja lisää tomaattimurskat ja mausteet. Anna hautua, kunnes kastike on lähes kovaa.
Kauli taikinasta leivinpaperille ohut pohja. Kaada kastike pohjan päälle. Leikkaa tomaatti siivuiksi ja levitä siivut kastikkeen päälle. Levitä päälle vielä juustoraaste ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Tästä tulee noin uunipellillinen pitsaa. Koska tykkään, että pohja on todella ohut ja täytettä paljon, tämä on tehty siihen tyyliin. Jos haluat paksumman pohjan, tee satsi tuplana. Täytteen määrääkin voi vähentää. Juhliin teen yleensä tällä samalla täytemäärällä kaksi pitsaa. Yleensä käytän pohjaan pelkkiä vehnäjauhoja, mutta nyt ne loppuivat kesken. Jouduin jatkamaan noilla sämpyläjauhoilla.
Tätä pitsaa ei käärittäkkään rullalle. :)
Kommentit