Tällaista ruokana tänään.

1237379203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jauhelihapitsa

 

Pohja:

2 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl sämpyläjauhoja

2 rkl öljyä

Täyte:

700 g jauhelihaa

1 prk chilimaustettua tomaattimurskaa

1 prk valkosipulimaustettua tomaattimurskaa

4 rkl pizzamaustetta

2 rkl grillausmaustetta

2 tl mustapippuria

2 tl suolaa

2 isoa tomaattia

500 g juustoraastetta

Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää jauhot, suola ja öljy veteen ja vaivaa taikinasta pallo. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää tomaattimurskat ja mausteet. Anna hautua, kunnes kastike on lähes kovaa.

Kauli taikinasta leivinpaperille ohut pohja. Kaada kastike pohjan päälle. Leikkaa tomaatti siivuiksi ja levitä siivut kastikkeen päälle. Levitä päälle vielä juustoraaste ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Tästä tulee noin uunipellillinen pitsaa. Koska tykkään, että pohja on todella ohut ja täytettä paljon, tämä on tehty siihen tyyliin. Jos haluat paksumman pohjan, tee satsi tuplana. Täytteen määrääkin voi vähentää. Juhliin teen yleensä tällä samalla täytemäärällä kaksi pitsaa. Yleensä käytän pohjaan pelkkiä vehnäjauhoja, mutta nyt ne loppuivat kesken. Jouduin jatkamaan noilla sämpyläjauhoilla.

1237379303_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä pitsaa ei käärittäkkään rullalle. :)